mOneY, MoNeY, MOnEy !



Jag ber om ursäkt å våra vägnar att vi lämnat råttorna (er) gråtandes av svält i skafferiet så länge. Till försvar och tröst mot detta fruktansvärda vanvårds-brott delger jag er här en orsak som varit minst lika smärtsam som den ni utsatts för.Saken är helt enkelt den att våran greklands-resa tog alla våra krafter och pengar ifrån oss. Än är inte alla pusselbitar på plats, men när det gäller ekonomin finns det hopp.
Idag gjorde vi ett studiebesök på en lokal restaurang för att observera möjligheterna att tjäna extra-pengar i egen ficka. Snacka om att vi fann en guldgruva!
För enkelhetens skull ( och i rättvisans namn)kom vi överens om att tömma Ankis bankkort först, men jag kastade ändå ett GET-öga (lite makabert må hända) på notan och läste översta raden. Grillad lax, stod det. Hmm....vem åt det? Måste ha blivit något fel. Såvida det inte var drillad tax de menade. Kanske var det det och inte oxfilé som låg på Ankis pizza. Get-ögat föll ner till nästa rad. Grillad entrecote. Visst jag är gillad å kan väl medge att jag är........, nä föresten, det hör inte hit. Å det hör defintivt inte hemma på ett kvitto av denna sort. Det borde ha stått pasta å därmed basta. Rad tre var svagare än verkligheten. Där stod vatten, men borde stått öl. Sista raden var den enda som var rätt och det var min exlusiva dryck, citronvatten. Priset för detta kalas, som vi inte ens fått smaka, uppgick till 330 kr.
Som de goda observatörer vi är så klädde vi av servitören in på bara skinnet, skulle man kunna säga. Han tvingades bekänna färg och därefter lommade han iväg för att räkna med andra siffror. Slutsumman blev då istället 260 kr. Han kunde alltså gjort sig en hacka på 70 kr om inte vi varit vakna nog. Frågan är om han inte gjorde det ändå, när han nu fick betalt för 2 kaffe fast det var te-blask vi fick. Skit samma, vi lura i alla fall honom på chokladen, för den hade han glömt skriva upp.
Jahapp, å av detta har vi lärt oss? Det GÅR att tjäna svarta pengar i restaurangbranschen!
Å vad har vi för nytta av att veta det? Jo, det är så vi ska få fyllt vårt skafferi igen.
Vi lovar att ingen ska behöva svälta mer, inte en enda jävla råtta! /Marie



Filed under Ekonomi | Kommentarer (1)


Tillbaka till start

Senaste inlägg

Rent mjöl i påsen?!

Nja, det är en tolkningsfråga.
I vårt skafferi kommer du finna
en lättsammare och annorlunda värld,än den verklighet vi lever
i nu. Med galna idéer och förvrängd syn på livet blir det så
mycket roligare, tycker vi.

Å vilka är vi då?
Marie & Anki, två kalaspuffar i sina bästa år, alltså < 40 men >50. Du finner oss på hyllan nedanför Götet.
knaseri -