sÄnG kAmMaR reCEpt



I kväll blev vi tipsade om att "Heta linjen" är hetare än någonsin! Den är dessutom  sundare än på 80 talet. Ni vet det där med grönt är skönt. Vill du ha en rättika eller sparris i kåttefjunet eller kanske en skalad gurka  som nunnorna tar för sej i gurklandet när de knäböjer .Tycker du att det är för sunt ? Så kanske svamp i underlivet  passar dej bättre.Där kan du välja på portabello eller äkta skogschampinjoner. Är du lite äldre så kanske det passar bättre med lömsk flugsvamp. 

Vad du än väljer så glöm inte att presentera dej som ärtiga skidan som ger allt, eller heta Albertina som gärna stoppar upp en chili i bahilibusken! Det kan ju verkligen hetta till där i bland om man inte är berest. Apropå berest så glöm inte pengar till eventuella språngavgifter som kan stå dej dyrt! Oj nu står det, vad fan skall vi göra med ståndet?

Skall vi sälja grönsaker eller kan vi använda ståndet på något annat vis? Man får ju kanske passa på när det är resning på sockerbetan, men akta dej för sötsaker det kan bli hål i tänderna om du tar den i munnen! Men om du tar den  i kåttefjunet så kanske du kan neutralisera svamphärden. Alltså har väl sockerbetan en naturligare funktion än alla andra kemiska preparat! I sig själv kan den bli lite stark och därmed irriterande på slemhinnorna, men detta avhjälps dock lätt när så såsen flödar fritt.

Till detta delikata sängkammar-recept har vi använt:

300 g finnskuren sparris eller sneskuren rättika
150 g tvångsskalad gurka
450 g stampad portabello eller
325 g hackade sängschampinjoner som vuxit i skogen
175 g flugsvamp som plockats på lömsktället
100 g ärtiga väl vallade skidor
450 g hot bahili-chili utan atomkärnor
50 g sockerbeta från kreta, inte för liten (aja baja ingen tandpetare)
Sås efter behov.

Såsen tillredes med omsorg. Använd bara handkraft och inget annat. Ta väl vara på varenda droppe för att få den rätta satsen. Smörj in hela ståndet och din kväll blir fulländad.

      


Marie & Anki

Filed under Allmänt | Kommentarer (1)


BuSkAr OcH hÄnGtUtTaR!



Varför måste man spöka ut sej när solen skiner? Det är helt otroligt hur folk klär sej när solen kommer fram, halvfeta gubbar/killar kränger på sej en brynja som knappt döljer magen eller så tar man på en skjorta som man inte knäpper så att magen och det lurviga bröstet skall synas. Och en oansad buske hänger under var arm, vet inte män om att de kan raka sej under armarna eller kanske halvera buskarna som växer i armhålorna? Till det här tar man gärna på sej ett par gräsliga shorts med häng så att halva röven hänger utanför där bak. På fötterna måste man ha strumpor gärna en lite högre sort som kommer upp en bit på vaden och till sist sandaler. Det finns inget som är så fullt som sandaler och stumpor!

Sedan kommer vi till qvinnorna som tar på sej strandskorna utan strumpor, helt rätt. Shorts eller korta kjolar som för det mesta sitter väldigt bra. Men på överkroppen släpps fångarna loss gärna under urringade linnen så att brösten kan hänga fritt gärna ned till naveln. Nej ett råd till er alla innan ni går ut bland folk "ta en titt i spegeln"! Sen kommer det ju också dessa qvinnor som legat hela dagen på stranden och skaffat sej en riktig svart solbränna som måste visas upp i den lokala livsmedelsaffären med gärna så lite kläder som möjligt. Kort korta kjolar eller shorts och en urringning som inte döljer något och hela smyckeskrinet runt armar, ben, och hals. Och sist men inte minst så har man lagt värsta kvälls makeupen för att gå ut och handla mjölk och potatis.  Snälla tänk er för gamle Enok 95 kan ju få en hjärtattack på fruktavdelningen när ni böjer er fram för att plocka potatis.

Som ni förstår så får jag se väldigt mycket mode i mitt jobb eller kanske inte. Anki



Filed under Allmänt | Kommentarer (0)


WhiSKeY mEd pEpPar ELLer HuR vAR deT?



Det här inlägget skriver jag till min kära väninna och medarbetare på den här bloggen. Jag tittade på den gamla kultfilmen sällskapsresan härom kvällen. När två tajta vänninor är med och skall på charter tillsammans de börjar sin resa med att ta sej en whiskey på en flygplatstoalett.

Sedan raggas det upp en spanjor på planet och allt är bara så helt skönt.  När den ena tjejen skall ut på dejt så är peppar ett måste, om inte annat till att krydda den dåligt kryddade maten på restaurangen. Ja ni tänka er själva två tjejer ensamma på en charter resa ute i vida världen.

Och Marie den här filmen måste vi se en gång gemensamt innan vi åker i väg! Och min kära väninna peppar och whiskey är tydligen ett måste så nu måste vi planera! Självklart kan vi köpa whiskey på planet men har dom peppar? Dricker du whiskey? 

Och ni andra som tassar in här på bloggen och inte lämnar spår har ni mer tips att komma med så kom igen var inte blygsamma nu!

Filed under Allmänt | Kommentarer (0)


JAg sKA Ta MIg fAN tA deN jÄVelN!



Känner ni till den lille fan med horn i pannan?

Det gör definitivt jag! Han är efter mig som en igel. Hur jag än försöker bli kvitt honom, så lyckas han nagla sig fast i mig.Jag vet inte vad han ser hos mig, men helt uppebart har han upptäckt något,som ingen annan tycks ha sett . Egentligen borde jag väl vara glad att någon vill ha mig, men som bekant,så dalar intresset när något är för lätt-tillgängligt.De där jäkla hornen borrar fullständigt i sönder min själ.Om de nu måste borra, så kan de väl åtminstone borra där det gör lite nytta. Lägger han inte snart av att jävlas med mig, så suger jag tag i hans svans å virar den några varv runt halsen tills han slutar att flåsa mig i nacken för gott. Mig jävlas man inte med ostraffat!!!
 // Marie

Filed under Allmänt | Kommentarer (1)


ViLKeT BröLLOpp



Jag och min kära väninna har varit på brölopp det var verkligen fint och händelserikt. En fantastisk vigsel i en vacker kyrka med underbart väder ute . Förväntningarna vara stora inför den stundande festen. Alla var glada och nöjda och de orutinerade så kallade bartendrarna skapade olika allehanda häxblandningar till oss bröloppsgäster,det kan ju bara sluta på ett sätt. Somliga av gästerna trasslade in sej i sladdarna på golvet och trillade omkull men med en stor smidighet så kom denne person snabbt på fötter igen. Det var som att se en vig katt som alltid landar med fötterna på golvet.

En av tärnorna fick tydligen många nyp i rumpan under kvällen, orättvist jag fick inte ett ända. Så fort brudparet lämnade lämnade varandra så överöstes de med kyssar av alla bröllopsgästerna brudgummen av kvinnorna och bruden av männen. Herregud vad kyssar de måste ha fått den här kvällen. Jag stal faktiskt några med under kvällens lopp....

Det blev en väldig konstig avslutning på kvällen jag och Marie tappade bort varandra under kvällen men ingen av oss märkte det. Vi var väl själsligen hos varandra eftersom vi inte märkte detta men tydligen har vi ägnat oss åt samma sysselsättning på kvällskvisten. Hm det är väl så när man är tvillingsjälar det är skönt att vi har varandra även på avstånd. Anki ;)

Filed under Allmänt | Kommentarer (0)


BrÖlloPs FeSt På gÅnG!



Nu känner jag mej överkörd av min medförfattare på bloggen, jag jobbar kvällen fyra dagar den här kvällen och vips sitter hon och skriver inlägg helt vilt till bloggen när en annan är trött och måste sova. Men i morgon skall vi på en stor tillställning närmare bestämt ett bröllop, då lär det väl hända många roliga ting hoppas jag så man får lite blogg underlag att skriva om. Marie jag har dold kamera på mej hela kvällen och även en mikrofon!

Det är faktiskt min stora dotter som skall gifta sej så det var ju givet att jag skulle gå, men hur Marie blev inbjuden är en gåta? Men av erfarenhet så har väl dottern insett att jag och Marie i hop, det kan inte bli bättre. Först var det en tjej fest i våras och senast möhippan och nu skall det bli den stora bröloppsfesten. Där släkt, vänner, arbetskamrater och dyl skall sammanstråla, det skall verkligen bli väldigt roligt.

Vi skall ge Peter och Cecilia en fin dag och kväll som de aldrig lär glömma! Och det kommer dom aldrig att göra heller hoppas jag. Vi skall uppföra oss i kyrkan, vi skall vara städade vid middagen men sedan skall vi skaka loss de lurviga så att hela västra Sverige skakar. Ingen skall gå därifrån utan ett leende på läpparna och vi skall sent glömma den här kvällen. Tack på förhand Cissi & Peter :)




Filed under Allmänt | Kommentarer (3)


ÖkA inTÄcKteRnA



Jag sitter med i en arbetsgrupp som ska ta fram förslag på hur vi kan öka intäkterna i företaget. Många kreativa förslag har framkommit. Det som tilltalar mig mest är nog det som framspånades ikväll i samband med en gårdsfest hos en kollega.
Att skriva journal är tidsödande och tid är pengar. Lösningen på detta heter smileys och förkortningar.
I en psykolog eller skötersejournal tex skulle det kunna se ut så här:
Psykiskt tillstånd: Alkoholvanor:   
Motion:     Trivsel på arbetet:

Smileys skulle också kunna sättas efter personens namn och födelsedatum som en personlighets-upplysning till den som ska träffa kunden. Här kommer två exempel:
As Sexig  660606-6666
Tjöt Röv 400404-0000  .

Förkortningar är inte lika kul att läsa, men klart säkrare, då kunden kan komma att begära journalkopior.
Nedan finner ni användbara förkortningar för att informera kollegor om en kunds personlighet.
Kb = kåtbock
Tg= tantgodis
Hp= hopplöst fall
Sj= sur jävel
En journalanteckning med förkortningar skulle kunna se ut så här.
Kost: FseG.ÄseH.
vilket betyder "Fet som en gris.Äter som en häst."
Jag kan inte tänka mig annat än att chefen tycker att det är ett superbra förslag. Inte nog med att det kommer att ge mer pengar, då tid frigörs till annat. Arbetsklimatet och därmed arbetsmiljön kommer att få en rejäl kick! //Marie

Filed under Allmänt | Kommentarer (2)


vILse i PAnNkaKAn



Någon som har saknat mig tro? Saken är den att jag har haft fullt upp med att hitta godsaker till skafferiet och det ska jag säja er att det är inte det lättaste. Så mycket vilseledande marknadsföring som det är överallt.Ta tex ett av mina lunchställen som är en kombinerad  fisk-restaurang/butik.Diskarna är fulla av hala ålar, snuskhumrar,torskar och andra fula fiskar.Där finns också välskyltad såsig röra. Inte nog med att det står vilken röra det rör sig om. På vissa skyltar står det dessutom "Jättegó".
Så praktiskt kanske ni tänker. Då vet man ju precis vad man bör välja.De som saknar "Jättegó"-märkning smakar naturligtvis skit! Och hur kan ni vara så säkra på det om jag får fråga? Det kan lika gärna vara så att rörorna har passerat utgångsdatumet och för att de ska kunna säljas ändå så märks de om med "Jättegó".
Detta är ju ett vida kännt förehavande på köttmarknaden. Jag är övertygad om att jag inte är den enda som utlovats lammkött, men fått hålla tillgodo med fläsklägg. Klädbranschen är inte ett dugg annorlunda. Inte kan det väl vara rätt att en tröja i storlek XS ska sluta strax ovanför bröstvårtorna. Visst har min kropp blivit fylligare med åren, men nog sjutton borde jag väl "x-tra stor" passa mig åtminstone? Större storlek finns mig veterligen inte. Större kvinnor (och män med för den delen) finns däremot mig veterligen. En tröja i XS blir väl inget mer än en halsduk till de stackarna.
Det slog mig just, från det ena till det andra,att det måste vara detta "Kejsarnas nya kläder" handlar om.
Jaja, jag säjer då det. Vilken galen värld vi lever i! Å vilken förbannad tur ni har som kan fly bort från den för att istället uppleva världens bästa av och på det mesta här hos oss.
// Marie

Filed under Allmänt | Kommentarer (2)


Vi HaR kOLL på VäRlDen åT DeJ?



"Vi håller koll på hela världen åt dig!" står det i Resias reklam slogan. Menar de verkligen det då skulle jag inte behöva ge mej ut och resa om de har koll. Men hur skall jag få känna känslan att checka in mitt bagage och kliva på planet. Jag vill också ha känslan när man kommer fram och få se sitt hotell för första gången.

Jag vill inte att Resia skall hålla koll och gå ut på kvällarna och roa sej för mej för det vill jag göra själv. Jag vill packa min lila strandväska och vandra ned till havet och känna sanden mellan tårna. Jag vill vingla in på Rock baren på kvällen och svänga runt mina lurviga ben själv, det kan ju inte Resia göra åt mej.

Jag vill prata min svengelska blandat med andra upp snappade ord och göra mej förstådd på mitt eget lilla vis. Ingen skall ha koll åt mej jag vill ha koll själv!
Jag vill sola, bada och roa mej för fullt om det så skall vara hela nätterna långa för vem vill att nån annan har koll?// Anki
 


Filed under Allmänt | Kommentarer (2)


Tillbaka till start

Rent mjöl i påsen?!

Nja, det är en tolkningsfråga.
I vårt skafferi kommer du finna
en lättsammare och annorlunda värld,än den verklighet vi lever
i nu. Med galna idéer och förvrängd syn på livet blir det så
mycket roligare, tycker vi.

Å vilka är vi då?
Marie & Anki, två kalaspuffar i sina bästa år, alltså < 40 men >50. Du finner oss på hyllan nedanför Götet.
knaseri -